ehrensvardsgatan6.8.hsbbrfwebb.se|ehrensvardsgatan6.8@hsbbrfwebb.se
Om oss2022-03-01T22:32:19+01:00

Om oss

Vi i bostadsrättsföreningen Ehrensvärdsgatan 6 och 8 värnar om samhörighet och ett trivsamt boende. I bostadsrättsföreningen är det betydelsefullt att vi trivs vilket innebär att vi visar hänsyn oss grannar emellan. Med en ömsesidig respekt och ett gott humör formar vi vårt boende som bygger på handlingskraft och omtanke.

Historia

På samma plats som vår bostadsrättsförening ligger låg Villan Liatorp som byggdes 1864-65 till fröken Augusta Ehrensvärd. Senare togs Villa Liatorp över av general Bror Cederstöm som vistades här på somrarna med sin familj. Villa Liatorp såldes 1883 till släktingen August Ehrensvärd. År 1937 revs huset och 1943 var bostadshusen på Ehrensvärds- och Cederströmsgatorna klara.
Mer information hittar du i Helsingborgs stads bevarandeprogram för Pålsjö och Drottninggatan och Helsingborgs stadslexikon.

En fjärde våning byggdes till 1996 då även hiss installerades. I samband med detta förändrades övriga lägenheter till mindre boendeyta vilket innebar att det blev fler lägenheter i bostadshuset.

Förändringen från hyresrätter till bostadsrätter skedde 2005 då även vår bostadsrättsförening bildades.

Fakta

Antal lägenheter: 22 st
Antal lokaler: 0 st

Antal bilplatser: 8 st
Antal garageplatser: 3 st

Adresser:

Ehrensvärdsgatan 6

Ehrensvärdsgatan 8

 

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email